Újdonságok

Legfrissebb ingatlan hírek

Ingatlaniroda, de melyik?

Sopron és környékén, az ingatlanpiaci élénkülésnek (már-már robbanásnak) köszönhetően, az ingatlanközvetítő irodák megsokasodtak, fogorvosi rendelők számával vetekednek. A legtöbb iroda egy-egy franchise tagja, ez nyilván számos előnnyel jár, ami csak az ott dolgozók munkáját könnyíti meg. Sajnos ezek az előnyök hátrányokkal járnak, mivel egy ilyen szervezeti felépítést fenntartani költségesebb, így a plusz kiadásokat az ügyfelekre hárítják át. Ezért is lehetnek nagy eltérések az ingatlanirodák között a sikerdíjat tekintve.

Nagy hálózatokat mindig drágább fenntartani, mivel sokkal több munkával jár az adminisztráció, kontrolling, IT kiszolgálás, HR, és sorolhatnám… Persze a plusz költségeken túl a franchise-ok tetején mindig van egy csoport, akiknek nem csak az a céljuk, hogy a rendszer gondtalanul működjön, hanem hogy minél nagyobb hasznot termeljen.

Én szeretném az egyensúlyt a helyére állítani azzal, hogy olcsóbb vagyok a többi irodánál. Az én 2%-os sikerdíjam nem emeli magasba az ingatlan árát, sem a vevőnek, sem a vásárlónak nem megterhelő, hiszen a win-win helyzettel 1-1%-ot kell csupán kifizetniük a BELLABAU.HU Kft. szolgáltatásaiért.

Sok cégnek a mennyiség a lényeg, hiszen a legtöbb alkalmazott csupán a jutalékból él, így nekik (érthetően) az elsődleges szempont, hogy minél több ingatlant kínáljanak, és ezeket minél előbb eladják. Nekem az a koncepcióm, és az ügyfeleknek is mindig azt mondom, egy-egy ingatlan bemutatása után, hogy gondolják meg, aludjanak rá, hiszen egy ingatlan vásárlást, megy legtöbbször otthon teremtés is egyben, nem szabad elkapkodni.

Lényegében mindenki maga dönt, hogy igényli-e ingatlaniroda szolgáltatásait, az biztos, hogy az iroda bevonása az eladást elősegíti, kérdés, hogy ez mennyibe kerül az eladónak, és mennyibe a vevőnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.