Újdonságok

Legfrissebb ingatlan hírek

Kell egy otthon!!! Te mit teszel érte???

A legtöbb megkeresés – legyen ismerős, vagy ismeretlen – témája az otthonteremtés kérdése…
Sopronban sokan befektetés miatt vesznek ingatlant, akik megtehetik, azoknak ez a legjobb választás szerintem is, hisz a kamatok miatt nem vonzóak a banki befektetések. Az ingatlan jól prosperál, igaz nem annyira likvid…

De térjünk vissza a bejegyzés eredeti témájára, az otthonteremtésre!

A legtöbb ingatlanvásárlás esetén, legyen az már megtörtént vásárlás (főképp hitel segítségével), vagy tervezett otthonteremtésről, mindig lehet a jobbnál is jobb feltételeket találni… Ehhez kellő körültekintés szükséges hitel és megtakarításokat tekintve egyaránt, illetve, hogy felmérjük az aktuális lehetőségeket, helyzetet, anyagi hátteret, fizetőképességet, valamint hogy esetleg mennyit tudsz e félretenni a hitel törlesztőjének befizetése mellett.
A legtöbb ember nem túl mobil “bankolás” tekintetében… (én is nehezen váltok), ez valahol olyan mint, ha valaki a német autók mellett döntött, nehezen választ japánt… Pedig a “márkahűség” sokszor nem kifizetődő, nem elég az, hogy a bankos nénivel micsoda jóban vagyunk, hisz egy-egy banki ügyintézés során beavat a legjobb töltött paprika receptjébe is, a bankok versenyeznek, tessék ezt felismerni, és kihasználni!

Egyre többen kérdezik, miért van a cégem nevében a “bau” szócska, erre több helyes válasszal is tudok szolgálni, egyrészt mert közel-távoli terveimben szerepel saját kivitelezésű ingatlanok építése, értékesítése, de a jelenben a megfelelő válasz az, hogy az ingatlan- és pénzügyeket is meg kell tervezni, fel kell építeni.

…A legtöbben későn kapcsolnak…

Sokan egy kissé megkésve, de természetesen nem reménytelenül későn döntik el, hogy kell egy ingatlan, ami saját tulajdon, amiből otthont tudnak varázsolni. Sok emberrel beszélgetek nap mint nap, eddig egy olyan beszélgetésem volt, ahol a másik fél azt mondta, nem akar saját ingatlant, nem tervez otthont, majd hozza az élet. De az esetek 99,99%-ban mindenki, ha nem is most, és azonnal, de szeretnek egy saját házat, lakást, otthont, várat, amit magáénak tudhat, ami biztonságot nyújt.
Sokan bosszankodnak az albérlet árak miatt, amik Sopronban a csillagos eget érintik, ám vannak olyan megoldások – főleg ha az ember időben dönt -, melyek segítségével ha nem is egyszerű, de mérföldekkel könnyebb az otthon teremtés, mint a nulláról elkezdeni.

…A csúnya főbérlő csak a pénzt viszi….

Az albérlet kidobott pénz? Nem! Kapsz érte valamit, egy ingatlant, és a bizalmat, hogy fizeted a költségeket (rezsit) és nem pusztítod el a lakást. Albérletben lakni akkor kidobott pénz, ha túl sokáig laksz ott, és nem teszel semmit azért, hogy saját ingatlanod legyen, ez pedig a te hibád nem a főbérlődé… A lényeg, hogy az albérlet egy olyan mérföldkő az életben, amit a legtöbben nem tudnak kihagyni. Egyrészt sok ember nem tudja, elképzelni a távolabbi jövőjét, így nem meri magát lekötni egy hitellel, másrészt van aki egy-egy albérletet ugródeszkaként él meg, és utána megy másik városba, esetleg külföldre. harmadrészt az emberek lakva ismeri meg egymást, így ha párokról van szó, egy közös hitelfelvétel előtt, mindenképp lakjanak együtt egy kis időt, ismerjék meg egymást.

Elkezdeném, de nem vagyok biztos benne… Bennünk…

Ahhoz, hogy megtakaríts, nem kell örök szerelem, vagy egy erős lánc, ami örökre leköt, megtakarítást magadért teszed, nem kell hozzá hitelt felvenni, de jobb időben félretenni, ha később mégis kölcsön kell, kevesebbre legyen szükség és jobb feltételekkel kapd. Tudom, tudom, most vagy fiatal, egyszer élünk, és megtakarítani unalmas, megismerni a világot, utazni viszont felemelő, az emlékeket nem veheti el tőled senki! Ezzel egyetértek, így van, de ebben is, mint egy párkapcsolatban kell kötni kompromisszumokat, kell találni egy arany középutat, és ezzel nem az aktuális párodnak teszel jót… nem ezt a jövőbeli éned fogja megköszönni, ezt magadért teszed!

Ha a kis írásom megmozdított benned valamit, felkeltette az érdeklődésed, vagy ha már képzeletben megtervezted többször is leendő otthonod, nyugodtan hívj, vagy írj egy e-mailt, és keresünk egy olyan megoldást, ami most még nem fáj, de a jövőbeli éned áldani fogja az eszed, hogy anno így döntöttél!
Autót sem az első havi fizetésedből veszel, akkor az otthonod miért szeretnéd a semmiből megvalósítani?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.